Geprobeerd – Het klooster Montserrat, een ervaring om nooit te vergeten

Wil jij ook een keer Montserrat bezoeken? Nou ik zou zeggen: Ga der voor! Ik heb mocht namelijk deze tour ervaren samen met Julià Travel

Op weg naar Julià Travel

Nou ik moest om kwart over negen op kantoor zijn bij Julià Travel. Eenmaal gekomen op kantoor kreeg ik de ticket, wat informatie over de tour en wat boekjes mee. Ik had nog wat tijd over want de bus vertrok om half 10, dus gauw nog een broodje kopen want de tour duurt 5 uur en dan op naar Montserrat!!

Busreis

We werden verwelkomd door Anna; zij was onze reisleidster voor vandaag. Tijdens de comfortabele busreis met airconditioning gaf Anna ons wat informatie over Barcelona zoals; de geschiedenis van bepaalde monumenten, pleinen en wat handige tips. Nou ik moet zeggen jeetje zij weet echt maar dan ook echt alles over Barcelona!! Het leken wel 2 tours in 1 zowel; een Barcelona tour als een tour naar Montserrat. Toen we bijna waren aangekomen werd er ons verteld dat er twee manieren zijn om naar boven te gaan zowel met de trein als met de bus. Ik koos voor de bus en terwijl we naar boven reden dacht ik wel bij mezelf gaat dit wel goed? Het leek net of we bijna van de berg af zouden vallen want, de wegen waren zo smal. Maar onze reisleidster stelde ons gerust dat het goed kwam want, onze buschauffeuse weet wat ze doet. Terwijl we langzaam naar boven reden kon je steeds meer zien van de mooie uitzicht, nou ik kon nu niet meer wachten hoe het uitzicht boven op de top is.


clip_image002[18]

De tour

Ja, ik ben er dan eindelijk. We lopen met ze alle richting de Heilige Cecilla klooster. We maken als eerste een stop voor het klooster want, vanaf hier heb je namelijk een mooie uitzicht over het rivier genaamd “het bloedrivier” want het is erg donker en rood (want er zit rode klei op de bodem). Ze vertelde alles in het Engels en Spaans opzicht is dat wel handig want dat gaf me de kans wat foto’s en filmpjes te maken. Vanaf daar namen we het treintje naar boven. Voor de Santa Maria-kerk vertelde Anna ons een stukje geschiedenis over Montserrat en waarom het nou zoveel toeristen trekt. Naar de kerk liepen we gezamenlijk naar de Basiliek, en we hadden nu 1,5 uur vrije tijd voor ons zelf.

image Tip: 10% korting met de Oh-Barcelona.com Kortingskaart {Wat is dit?}


Vrije tijd

Ik ging als eerste de Basiliek in wat zeker een bezoekje waard is. Terwijl ik door de Basiliek liep om de Heilige Maagd was ik helemaal gefascineerd, het was zo mooi. Ik vroeg me echt af hoe hebben ze dit vroeger allemaal kunnen maken en doen.Eenmaal weer buiten stond ben ik door de gebergte gaan lopen vanaf daar heb je de mooiste uitzicht. Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo’n mooie uitzicht gezien en ik dacht bij mezelf wat is het leven toch heerlijk !

clip_image002[20]
clip_image002[22]
clip_image002[24]

Anna stond ons op te wachten bij de bus. We gingen weer terug alleen nu via de andere kant. Vanaf die kant zie namelijk de Ezel, de Mummie en de Heilige Marie.

De sfeer in de bus was gezellig en Anna kwam nog langs om te vragen of iedereen had genoten van de ervaring …

Het enige wat ik nog kan zeggen is je moet dit gezien hebben: Ik

beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen. Laat je me weten wat je ervan vond?

* Om de 10% korting van Oh-Barcelona te krijgen, laat dan alstublieft uw voucher van de Kortingskaart pakket zien dat gegeven is toen u uw accommodatie boekte. {Algemene Voorwaarden}

2 REACTIES

 1. Wat een super leuke artikel en ook hoe die is geschreven.

  Hier wil ik graag een keer naartoe, kan ik via jullie ook korting krijgen?

  Mvg,

  Jan Janssen

  • Hallo Jan,

   Bedankt voor de complimenten, dat is goed om te horen!
   Je kunt korting krijgen als je bij ons een accomodatie boekt, niet alleen bij deze activiteit maar ook bij vele anderen.
   Als je nog vragen hebt kun je altijd contact met me opnemen.

   Saludos,
   Selin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here